Kuinka neuloa pitsi palmikoita

 

 

Palmikot löytyvät jokaisen hyvän neulojan takataskusta. Nämä ihanat kuviot koristavat usein muun muassa huiveja ja villapaitoja. Tämään opetamme sinulle entistäkin suloisemman version palmikoista – pitsisen palmikon, joka varmasti antaa töillesi ainutlaatuisen ilmeen.

Tässä vaihe vaiheelta ohjeessa käytämme koon 5 mm neulontapuikkoja, sekä Meripaca lankaa. Ennen kuin aloitat, on tärkeää, että hallitset seuraavat tekniikat:

Kun olet olet luomassa silmukoita pitsistä palmikkoa varten, sinulla on kaksi vaihtoehtoa. Jos haluat parillisen määrän palmikoita, luo silmukkamäärä, joka on jaollinen 20:llä + 3 ylimääräistä silmukkaa. Toinen vaihtoehto on luoda silmukkamäärä, joka on jaollinen 10:llä + 3 ylimääräistä silmukkaa.

Krs 1 (oikea puoli): * Neulo nurin 3. Neulo 1, tee langankierto, neulo 2 yhteen, neulo nurin 1, tee SKPO, tee langankierto, neulo 1*. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on vain 3 silmukkaa ja neulo ne oikein.

Krs 2 (nurja puoli): * neulo 3, neulo nurin 3, neulo 1, neulo nurin 3 *. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on vain 3 silmukkaa ja neulo ne oikein.

Krs 3 (oikea puoli): * neulo nurin 3.

Nyt teemme ensimmäisen palmikon. Nosta 3 silmukkaa apupuikolle. Voit käyttää myös kynää, hakaneulaa,  silmukanpidikettä tai mitä vain, millä saat pidettyä silmukat turvallisesti sivussa :-).

Jätä silmukat odottamaan työsi takapuolelle.

Neulo 1, tee SKPO, tee langankierto, ja neulo 1 uudelleen.

Nosta odottamaan jättämäsi silmukat takaisin vasemman käden puikolle.

Neulo silmukat seuraavasti: neulo 1, tee langankierto, neulo 2 yhteen. Seuraavaksi neulo nurin 3, neulo 1, tee langankierto, neulo 2 yhteen, neulo nurin 1, tee SKPO, tee langankierto, ja neulo 1 oikein.* Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on vain 3 silmukkaa ja neulo ne nurin.

Olet nyt lopettanut kerroksen.

Krs 4 (nurja puoli):  neulo kuten kerros 2.

Krs 5 (oikea puoli):  neulo kuten kerros 1.

Krs 6 (nurja puoli): neulo kuten kerros 2.

Krs 7 (oikea puoli): neulo kuten kerros 1.

Krs 8 (nurja puoli): neulo kuten kerros 2.

Krs 9 (oikea puoli): * neulo nurin 3. Neulo 1, tee langankierto, neulo 2 yhteen, neulo nurin 1, tee SKPO,tee langankierto, neulo 1 ja neulo nurin 3.

Seuraavaksi toistamme uuden tavan palmikoiden tekemiseen: nosta 3 silmukkaa vasemman käden puikolta apupuikolle ja aseta apupuikko työn takapuolelle. Neulo 1, tee SKPO, tee langankierto, neulo 1. Nosta apupuikolle jättämäsi silmukat takaisin vasemman käden puikolle ja neulo ne seuraavasti: neulo 1, tee langankierto, neulo 2 yhteen. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on vain 3 silmukkaa ja neulo ne nurin.

Krs 10 (nurja puoli):  neulo kuten kerros 2.

Krs 11 (oikea puoli):  neulo kuten kerros 1.

Krs 12 (nurja puoli): neulo kuten kerros 2.

Nyt sinun täytyy ainoastaan toistaa kerroksia 1 – 12, jatkaaksesi pitsisten palmikoiden neulomista. Tulet rakastumaan tähän neuleeseen.

Kuten aina, toivomme, että tästä vaihe vaiheelta ohjeesta oli sinulle hyötyä ja se inspiroi sinua uusissa projekteissasi. Jaathan kuvia töistäsi sosiaalisessa mediassa, käyttäen häshtägiä #weareknitters.