Kuinka neuloa kaksiväristä mosaiikki neuletta ainaoikeinneuleella

Total
6
Shares

 

Et ikinä usko kuinka helppoa on neuloa kahdella eri värillä, kunnes olet itse kokeillut sitä. Tänään opetamme sinulle, kuinka tehdä mosaiikki neuletta ainaoikeinneuleella… kyllä, ainoastaan ainaoikeinneuletta, kaksi eriväristä lankaa, neulontapuikot ja neulonnan riemu ja värien juhla on taattu. Kuvittele miltä tämä mosaiikki neule näyttäisi erilaisissa asusteissa!

Neuloaksesi tämän mosaiikki neulos työn, tulet tarvitsemaan kaksi eriväristä Pima puuvillalankaa ja koon 5mm (US koko 8) neulonta puikot.

PROSESSI:

Neuloaksesi mosaiikki neuletta, sinun tulee osata ainoastaan 3 helppoa tekniikkaa: silmukoiden luominen, silmukan neulominen oikein, ja 1 silmukan nostaminen sitä neulomatta, jonka opetamme seuraavaksi:

Nostettavat silmukat nostetaan neulomatta aina vasemmanpuoleiselta puikolta oikeanpuoleiselle puikolle. Tämä tarkoittaa, että sinun tulee nostaa silmukka oikean puoleisella puikolla kuin olisit neulomassa sitä nurin ja nostaa silmukka oikean puoleiselle silmukalle sitä kuitenkaan neulomatta nurin. Silmukat nostetaan eri tavalla parillisilla ja parittomilla riveillä:

Parittomilla riveillä silmukka nostetaan niin, että lanka on työn takapuolella. Näin värin vaihdokset pysyvät piilossa työn nurjalla puolella.

Parillisilla riveillä silmukka nostetaan niin, että lanka on työn etupuolella. Näin värin vaihdokset pysyvät piilossa työn nurjalla puolella.

Ja nyt: Aloitetaan!

Sinun tulee luoda silmukka määrä, joka on kerrannainen 12:sta + 3 (tässä esimerkissä olemme luoneet 27 silmukka).

Mosaiikki neuletta neuloessa, vuorottelemme väreillä A (pohjaväri) ja B (kontrasti väri).

Rivit 1 ja 2 (värillä A): neulo kaikki silmukat.

Rivi 3 (värillä B): neulo 1. *nosta 1, neulo 11*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Nosta 1, neulo 1.

Rivi 4 ja kaikki jäljellä olevat parilliset rivit: neulo kaikki edellisen rivin neulotut silmukat samalla värillä kuin edellisellä kierroksella. Nosta myös kaikki silmukat, jotka nostit edellisellä rivillä (tällä kertaa lanka työsi etupuolella).

Rivi 5 (värillä A): neulo 1. *neulo 3, **nosta 1, neulo 1**, toista kohdasta ** kohtaan ** vielä 3 kertaa, neulo 1*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Neulo jäljellä olevat silmukat.

Rivi 7 (värillä B): neulo 1. *neulo 2, nosta 1, neulo 7, nosta 1, neulo 1*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Neulo jäljellä olevat silmukat.

Rivi 9 (värillä A): neulo 1. *neulo 1, nosta 1, neulo 3, nosta 1, neulo 1, nosta 1, neulo 3, nosta 2*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Neulo jäljellä olevat silmukat.

Rivi 11 (värillä B): neulo 1. *neulo 4, nosta 1, neulo 3, nosta 1, neulo 3*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Neulo jäljellä olevat silmukat.

Rivi 13 (värillä A): neulo 1. *neulo 1, nosta 1, neulo 1, nosta 1, neulo 5, nosta 1, neulo 1, nosta 1*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Neulo jäljellä olevat silmukat.

Rivi 15 (värillä B): neulo 1. *neulo 6, nosta 1, neulo 5*. Toista kohdasta * kohtaan *, kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa. Neulo jäljellä olevat silmukat.

Rivit 17 ja 18 (värillä A): toista rivit 13 ja 14.

Rivit 19 ja 20 (värillä B): toista rivit 11 ja 12.

Rivit 21 ja 22 (värillä A): toista rivit 9 ja 10.

Rivit 23 ja 24 (värillä B): toista rivit 7 ja 8.

Rivit 25 ja 26 (värillä A): toista rivit 5 ja 6.

Toista rivit 3 – 26, kunnes olet saavuttanut työlle halutun pituuden.

Nyt vain tuumasta toimeen! Ethän unohda ottaa kuvia töistäsi ja esitellä niitä sosiaalisessa mediassa häshtägillä #weareknitters.

You May Also Like

Miten neulotaan pyörönä?

  Oletko koskaan haaveillut neulovasi työn, jota ei tarvitse lopuksi ommella yhteen? Tänään opetamme sinulle uuden tekniikan: neulominen pyörönä. Se on hyvin monipuolinen tekniikka, jolla voit neulo villapaidan alusta loppuun…
View Post

Kuinka neuloa yksi silmukka kaksi kertaa

Rakastamme neuloa omat vaatteemme, se on meille todellinen pakkomielle. Joskus neulominen saattaa kuitenkin aiheuttaa päänvaivaa, kuten silmukoiden lisääminen eri tilanteissa, tai kun ohjeessa ilmoitetaan “neulo 1 silmukka kaksi kertaa”. Nämä…
View Post

Kuinka päätellä islantilaisittain

Käytämme We are knitters valikoiman Pima puuvillaa värissä khaki ja koon 8 neulontapuikkoja. Neulomamme mallitilkku on 2 x 2 joustinneuletta. Se on tehty 2 silmukkaa oikein, 2 silmukkaa nurin tekniikalla,…
View Post

Kuinka neuloa valepatentti joustinneuletta

  Jos joku neulepinta on täydellinen lämpimään talvihuiviin, niin se on valepatentti joustinneule. Se on käännettävä ja se luo paksun, lämpimän neulepinnan. Lisää vielä hapsut huiviin, niin sinulla on korttelin…
View Post

Kuinka luoda joustinneule silmukoita

Olen Anika @annidestages, ja Instagram tililläni jaan kuvia neulontatöistäni, sekä tämän hetkisistä inspiraationi lähteistä. Opin neulomaan kaksi ja puoli vuotta sitten ja Instagramissa pystyn yhdistämään kaksi intohimoani: neulomisen ja valokuvaamisen.…
View Post

Kuinka tehdä nuoli-pitsineuletta

Tehdäksesi tätä neuletta, sinun pitää osata seuraavat tekniikat: Silmukoiden luominen Nurin neulominen Oikein neulominen Langankierto Ylivetokavennus Kahden silmukan neulominen yhteen Kaksinkertainen ylivetokavennus Tehdäksesi tätä neuletta, sinun pitää luoda 10 jaollinen…
View Post