Virkattujen kappaleiden liittäminen


Imagen: foto-1


Kappaleiden liittäminen yhteen aiheuttaa pientä paniikkia toisinaan, etenkin jos kyse on virkatuista kappaleista. Meitä vaivaa aina se, että jos saumasta ei tulekaan huomaamatonta tai se ei sovi työhön. Tänään näytämme kuinka virkatut kappaleet voi liittää toisiinsa täydellisellä saumalla. Tätä tekniikkaa voidaan käyttää virkattujen kappaleiden, kuten myös isoäidin neliöiden liittämiseen.

Imagen: foto-2


Tässä vaihe-vaiheelta ohjeessa olemme käyttäneet koon 5 mm virkkuukoukkua, Baby Alpakka valikoimamme kevyttä ja pehmeää lankaa, sekä ompeluneulaa.

Imagen: foto-3


Teimme kaksi saman kokoista mallitilkkua tätä ohjetta varten. Kun olet lopettanut kappaleiden virkkaamisen, jätä niihin tarpeeksi pitkät langanpäät, jotta saumaan voidaan tehdä siisti aloitus. Tämä langanpää on se, millä sinun tulee langoittaa ompeluneula.

Imagen: foto-4


Seuraavaksi, aseta kaksi kappaletta nurjat puolet vastakkain.

Nyt aloitamme sauman tekemisen. Olemme tehneet videon, jotta sinun on helpompi nähdä kuinka sauma muodostetaan:

Kuten huomaat, kappaleiden liittäminen toisiinsa ei vie paljoa aikaa ja saumasta tulee erittäin siisti.

Imagen: foto-5


Tämän tekniikan kikka on se että etukappaleen silmukka liitetään sitä vastaavaan silmukkaan takakappaleessa. Kun silmukat liitetään näin toisiinsa, tulee saumasta täydellinen.


Toivottavasti tästä vaihe-vaiheelta ohjeesta oli apua, eikä kappaleiden liittäminen aiheuta paniikkia enää. Voit käyttää tätä tekniikka kaikissa töissäsi, valmiin työn käyttötarkoituksesta riippumatta. Ethkän unohda jakaa kuvia töistäsi sosiaalisessa mediassa käyttäen häshtägiä #weareknitters 🙂 Nähdään taas ensi kerralla!