Kuinka virkata ympyrässä

Total
1
Shares

 

 

Oletko nähnyt suosittuja isoäidinneliöitä ja rakastunut niiden väreihin ja muotoon. Entäs kesäisiä puuvillasta tehtyjä käsilaukkuja, jotka kulkevat koko kesän mukana, rannoilta metsiin. Tai kuinkas olisi ihastuttavat baskerit ja virkatut päähineet… kaikki nämä aloitetaan samalla silmukka tyypillä: niissä kaikissa käytetään ympyrässä virkkausta. Tässä postauksessa opetamme sinulle kuinka virkata ympyrässä.

 

 

Tässä esimerkissä käytämme koon 5mm virkkuukoukkua ja Pima puuvilla lankakerää.

 

Ennen kuin aloitat, sinun tulee tietää kuinka tehdä ketjusilmukka, kiinteä silmukka ja piilosilmukka.

 

On olemassa kaksi eri tapaa virkata ympyrässä: sulkien kierrokset tai virkata spiraalina. Tässä esimerkissä näytämme kuinka kierrokset suljetaan piilosilmukkaa käyttäen:

 

  1. Tee lenkkialoitus ja virkkaa ohjeen ilmoittamat silmukat lenkin sisälle. Tässä esimerkissä virkkaamme kiinteää silmukkaa. Löydät nettisivuiltamme videon “How to crochet the magic circle”, jossa opetetaan kyseinen silmukka vaihe vaiheelta.

 

  1. Tee piilosilmukka asettamalla koukku ensimmäiseen silmukkaan. Tämä sulkee kierroksen. Kun virkataan ympyrässä, työskentelet aina työn oikealla puolella. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tule kääntää työtä ympäri kierroksen alussa, vaan aloitat aina uuden rivin samasta silmukasta, joka lopetti edellisen rivin.

 

  1. Aloittaaksesi uuden rivin, sinun tulee virkata käyttämällesi silmukka tyypille vaadittava määrä ketjusilmukoita. Eli, yksi ketjusilmukka jos virkkaat kiinteää silmukkaa, kolme ketjusilmukkaa jos virkkaat pylvästä… Tässä esimerkissä virkkaamme kierrokset kiinteällä silmukalla, jonka takia me virkkaamme aina yhden ketjusilmukan kierroksen alkuun.

 

 

  1. Virkkaa silmukat jakaen vaadittavat lisäykset ohjeen ilmoittamalla tavalla. Tässä esimerkissä me teemme jokaiseen silmukkaan yhden lisäyksen. Muistathan, että käännös ketjusilmukka eli kierroksen ensimmäinen ketjusilmukka, korvaa ensimmäisen silmukan ja virkatessa se tulee laskea ensimmäisenä silmukkana.

 

  1. Kun olet virkannut kaikki kierroksen silmukat, lopeta kierros piilosilmukalla. Piilosilmukka virkataan ketjusilmukkaan, jonka kohdalla tehdään käännös eli ketjusilmukkaan, joka aloitti kierroksen.

 

 

Seuraavalla kierroksella sinun tulee seurata samoja ohjeita: aloita kierros ketjusilmukalla, tee vastaavat lisäykset ja sulje kierros piilosilmukalla, joka virkataan ketjusilmukkaan, jonka kohdalla tehdään käännös.

 

 

Kuten huomaat, virkkaaminen ympyränä on hauskaa ja helppoa. Haluaisimme nähdä kuinka sinulta sujuu kyseinen tekniikka ja nähdä kuvia töistäsi. Jaathan siis kuvia töistäsi sosiaalisessa mediassa, käyttäen häshtägiä #weareknitters.

You May Also Like

Kuinka virkata 3 pylvästä yhteen

Yksi virkkaamisen uskomaton puoli on se, että kun osaamme virkkauksen perusteet, voimme yhdistellä eri tekniikoita luodaksemme erilaista tekstuuria ja kuvioita töihin… Yksi käytetyimmistä tekniikoista, jonka avulla luodaan uskomatonta kuviota on…
View Post

Virkattujen kappaleiden liittäminen

Kappaleiden liittäminen yhteen aiheuttaa pientä paniikkia toisinaan, etenkin jos kyse on virkatuista kappaleista. Meitä vaivaa aina se, että jos saumasta ei tulekaan huomaamatonta tai se ei sovi työhön. Tänään näytämme…
View Post