Kuinka virkata pitsistä nuolikuviota

Total
0
Shares

KUINKA VIRKATA PITSISTÄ NUOLIKUVIOTA

 

Tehdäksesi nuolikuvioista pitsineuletta, sinun täytyy osata seuraavat silmukat:

  1. Ketjusilmukka
  2. Pylväs
  3. Vähentäminen
  4. Kolminkertainen vähentäminen

Jos et tiedä mitään näistä silmukoista, voit seurata tätä linkkiä We Are Knitters kanavalle. Tämä työ on kerrannainen 16+5 silmukalle. Tässä esimerkissä teimme 37 ketjusilmukkaa plus 3 ekstra silmukkaa, jotka lasketaan ensimmäisen kerroksen ensimmäisenä silmukkana.

Ennen kuin aloitat on tärkeää, että hallitset seuraavat tekniikat:

Vähentäminen: Tee langankierto ja aseta koukku alla olevan kerrokseen, ohjeen ilmoittamalla tavalla. Tee langankierto ja vedä lanka silmukan läpi. Sinulla tulisi nyt olla kolme lenkkiä koukullasi. *Tee langankierto ja vedä lanka kahden ensimmäisen lenkin läpi*. Sinulla tulisi nyt olla kaksi lenkkiä koukullasi. Tee langankierto ja aseta koukku samaan silmukkaan, tee langankierto ja vedä lanka silmukan läpi. Sinulla tulisi nyt olla 4 lenkkiä koukullasi. Toista kohdasta * kohtaan *. Sinulla tulisi nyt olla 3 lenkkiä koukullasi. Tee langankierto ja vedä lanka jäljellä olevien lenkkien läpi. Sinulla tulisi nyt olla vain 1 lenkki koukullasi.

Kolminkertainen vähentäminen: Tee langankierto ja aseta koukku alla olevan kerrokseen, ohjeen ilmoittamalla tavalla. Tee langankierto ja vedä lanka silmukan läpi. Sinulla tulisi nyt olla kolme lenkkiä koukullasi. *Tee langankierto ja vedä lanka kahden ensimmäisen lenkin läpi*. Sinulla tulisi nyt olla kaksi lenkkiä koukullasi. Tee langankierto ja aseta koukku samaan silmukkaan, tee langankierto ja vedä lanka silmukan läpi. Sinulla tulisi nyt olla 4 lenkkiä koukullasi. Toista kohdasta * kohtaan *. Sinulla tulisi nyt olla 3 lenkkiä koukullasi. Tee langankierto ja aseta koukku samaan silmukkaan, tee langankierto ja vedä koukku silmukan läpi. Sinulla tulisi nyt olla 5 lenkkiä koulukkasi. Toista kohdasta * kohtaan *. Sinulla tulisi nyt olla 4 lenkkiä koukullasi. Tee langankierto ja aseta koukku samaan silmukkaan, tee langankierto ja vedä lanka lenkin läpi. Sinulla tulisi nyt olla 6 lenkkiä koukullasi. Toista kohdasta * kohtaan *. Sinulla tulisi nyt olla 5 lenkkiä koukullasi. Tee langankierto ja vedä lanka jäljellä olevien lenkkien läpi. Sinulla tulisi nyt olla vain 1 lenkki koukullasi.

Kaari: kaari muodostuu edellisen kerroksen ketjusilmukoista.

Krs 1: virkkaa 1 pylväs 5:een ketjusilmukkaan. *Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja jätä välistä 3 ketjusilmukkaa, virkkaa 2 pylvästä seuraavaan ketjusilmukkaan. Virkkaa 3 pylvästä. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, jätä 3 ketjusilmukkaa välistä, virkkaa 3 pylvästä ja virkkaa 2 pylvästä seuraavaan silmukkaan, virkkaa 1 ketjusilmukka ja jätä 2 ketjusilmukkaa välistä*. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on enään 3 ketjusilmukkaa, virkkaa 1 ketjusilmukka, jätä 1 ketjusilmukka välistä ja virkkaa 2 pylvästä.

 

 

Krs 2: virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja 1 pylväs. *Virkkaa 1 ketjusilmukka, jätä välistä edellisen kerroksen ketjusilmukoiden muodostama kaari, virkkaa 3 pylvästä seuraavaan 3:een silmukkaan ja vähennä 1. Virkkaa 5 ketjusilmukkaa ja jätä välistä edellisen kerroksen kaari. Vähennä 1, virkkaa 3 pylvästä ja 1 ketjusilmukka*. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa** ja virkkaa ne pylväillä.

**Huomioitavaa! Muista, että edellisen kerroksen ketjusilmukat lasketaan ensimmäisenä silmukkana, jonka takia sinun tulisi aina työstää viimeinen silmukka asettamalla koukku edellisen kerroksen 3:een silmukkaan.

Krs 3: virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja 1 pylväs. *Jätä seuraava kaari välistä, virkkaa 2 pylvästä ja vähennä 1. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja virkkaa 2 pylvästä edellisen kerroksen kaaren keskimmäiseen ketjusilmukkaan. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, vähennä 1 ja virkkaa 2 pylvästä. Virkkaa 1 ketjusilmukka*. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa** ja virkkaa ne pylväillä.

**Huomioitavaa! Viimeinen toisto jätetään vajaaksi, jonka takia sinun ei tule tehdä toiston viimeistä ketjusilmukkaa.

 

Krs 4: virkkaa 3 ketjusilmukkaa, virkkaa 1 pylväs. *virkkaa 1 pylväs seuraavaan silmukkaan ja vähennä 1. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, jätä välistä edellisen kerroksen kaari, virkkaa 3 pylvästä seuraavaan silmukkaan, virkkaa 1 ketjusilmukka ja virkkaa 3 pylvästä seuraavaan silmukkaan. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, jätä välistä edellisen kerroksen kaari, vähennä 1 ja virkkaa 1 pylväs*. Toista kohdasta* kohtaan * kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa ja virkkaa ne pylväillä.

 

 

Krs 5: virkkaa 3 ketjusilmukkaa, virkkaa 1 pylväs ja vähennä 1. *Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, jätä välistä edellisen kerroksen kaari, virkkaa 2 pylvästä seuraavaan silmukkaan ja virkkaa 2 pylvästä. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa, jätä välistä edellisen kerroksen kaari, virkkaa 2 pylvästä ja virkkaa 2 pylvästä seuraavaan silmukkaan. Virkkaa 3 ketjusilmukkaa, jätä välistä edellisen kerroksen kaari ja tee 1 kolminkertainen vähennys*. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on enään 4 silmukkaa**. Vähennä 1 ja virkkaa 2 pylvästä.

**Huomioitavaa! Viimeinen toisto lopetetaan ennen kolminkertaista vähennystä. Sinun tulee siis lopettaa viimeinen toisto ilman kolminkertaista vähennystä.

 

Krs 6: virkkaa 3 ketjusilmukkaa, virkkaa 1 pylväs ja jätä välistä edellisen kerroksen kaari. *Virkkaa 2 ketjusilmukkaa, virkkaa 2 pylvästä seuraavaan silmukkaan, virkkaa 3 pylvästä, virkkaa 3 ketjusilmukkaa ja jätä välistä edellisen kerroksen kaari. Virkkaa 3 pylvästä, virkkaa 2 pylvästä seuraavaan silmukkaan, jätä välistä kaari, seuraava silmukka, sekä sitä seuraava kaari. Virkkaa 1 ketjusilmukka*. Toista kohdasta * kohtaan * kunnes jäljellä on enään 2 silmukkaa**. Virkkaa 2 ketjusilmukkaa ja virkkaa 2 pylvästä.

**Huomioitavaa! Viimeinen toisto on vajaa, minkä takia sinun tulee lopettaa viimeinen toista sen jälkeen kun olet virkannut 2 pylvästä samaan silmukkaan.

Toista kerroksia 2 – 6 kunnes olet saavuttanut halutun pituuden.

 

 

Seuraavaksi näytämme sinulle kaavan, joka toimii ohjeenasi.

Muistathan ottaa paljon kuvia töistäsi ja jakaa ne sosiaalisessa mediassa, käyttäen häshtägiä #weareknitters.

 

Tässä postauksessa opetamme kuinka virkata nuolikuvioista pitsineuletta. Esimerkissämme käytämme luonnonvalkoista Pima Puuvillaa ja koon 5mm virkkuukoukkua, mutta voit käyttää mitä tahansa lankaa We Are Knittersin jättimäisestä valikoimasta. Tehdäksesi nuolikuvioista pitsineuletta, sinun täytyy ainoastaan osata ketjusilmukka ja pylväs. Tämä on erittäin suloinen kuvio mihin vain vaatteeseen, huiviin, takkiin, t-paitaan… vain taivas on rajana. Seuraa näitä ohjeita ja olemme varmoja, että opit tämän kuvion nopeasti!

You May Also Like

Kuinka virkata 3 pylvästä yhteen

Yksi virkkaamisen uskomaton puoli on se, että kun osaamme virkkauksen perusteet, voimme yhdistellä eri tekniikoita luodaksemme erilaista tekstuuria ja kuvioita töihin… Yksi käytetyimmistä tekniikoista, jonka avulla luodaan uskomatonta kuviota on…
View Post

Kuinka virkata ympyrässä

    Oletko nähnyt suosittuja isoäidinneliöitä ja rakastunut niiden väreihin ja muotoon. Entäs kesäisiä puuvillasta tehtyjä käsilaukkuja, jotka kulkevat koko kesän mukana, rannoilta metsiin. Tai kuinkas olisi ihastuttavat baskerit ja…
View Post

Virkattujen kappaleiden liittäminen

Kappaleiden liittäminen yhteen aiheuttaa pientä paniikkia toisinaan, etenkin jos kyse on virkatuista kappaleista. Meitä vaivaa aina se, että jos saumasta ei tulekaan huomaamatonta tai se ei sovi työhön. Tänään näytämme…
View Post