Kuinka virkata jasmine silmukkaa

Total
3
Shares

 

Jasmine silmukkaa pidetään yhtenä vaikeimmista silmukoista. Voitko uskoa sitä? Emme malta odottaa! Tulet huomaamaan, että meidän vaihe-vaiheelta ohjeilla sinun on helppoa neuloa tämä kaksipuolinen silmukka, joka sopii täydellisesti syksyn asusteisiin.

 

Tässä tutorialissa olemme käyttäneet koon 5mm virkkuukoukkua ja Merinovilla värissä akvamariini. Vaaleat värit sopivat täydellisesti tälle silmukalle. ☺

Ennen kuin aloitat, sinun tulee tietää kuinka tehdään ketjusilmukka ja kiinteä silmukka.

Tämä silmukka muodostuu useista “terälehdistä”, jotka liitämme yhteen eri tavoilla. Seuraavaksi opetamme kuinka tämä tehdään:

 1. Aloita virkkaamalla 2 ketjusilmukkaa.

 1. Vedä koukkua niin, että lenkistä tulee hieman pidempi, älä kuitenkaan liikuta koukkua pois ketjusilmukasta. Jos lenkki on hieman löysä, on seuraavien vaiheiden virkkaaminen helpompaa.

 1. Nappaa lanka.

 1. Työstäen samaa ketjusilmukkaa, nappaa toinen lanka, kuten yläpuolen kuvassa.

 1. Vedä lanka läpi. Koukullasi on nyt kolme lenkkiä.

Toista vaiheet 3, 4 ja 5 vielä kaksi kertaa, kunnes silmulla on 7 lenkkiä koukulla.

 1. Nappaa vielä yksi lanka.

 1. Pitele juuri käyttämääsi lankaa peukalolla ja etusormella. Sinun tulee pidellä lankaa, koska tulet pian tarvitsemaan sitä terälehden sulkemiseen.

 1. Vedä lanka kaikkien koukulla olevien lenkkien läpi.

 1. Vedä lanka sormiesi välissä olevan lenkin läpi ja virkkaa kiinteä silmukka: vedä lanka läpi, kierrä lanka koukun ympäri, vedä lanka kahden koukulla olevan lenkin läpi.

 1. Olet nyt sulkenut terälehden. Tehdäksesi seuraavan terälehden, sinun tulee ainoastaan toinen ketjusilmukka ja toistaa prosessi.

Jatka terälehtien tekemistä yksi kerrallaan, muodostaen jasmin silmukan perus kerroksen.

Ensimmäinen kerros, perus kerroksen yläpuolella muodostuu kukista, jotka muodostuvat kolmesta terälehdestä. Teet ne näin:

 1. Tee vielä yksi terälehti, mutta älä sulje sitä. Työstä edellisen terälehden perustaan ja tee toinen terälehti, sitä sulkematta.

 1. Työstä taas edellisen terälehden perustaan tehdäksesi uuden terälehden, äläkä sulje uutta terälehteä.

 1. Kun sinulla on yhteensä kolme terälehteä, joita et ole sulkenut, vedä lanka kaikkien koukulla olevien lenkkien läpi sulkeaksesi ne. Muista pidellä alapuolen lankaa peukalolla ja etusormella, jotta voit virkata kiinteän silmukan ja sulkea kaikki silmukat.

Olet nyt tehnyt ensimmäisen kukan.

Toista viimeisiä kolme vaihetta, kunnes olet virkannu koko kerroksen.

 

Kerroksen lopussa, sinulla tulisi olla vapaa terälehti, jolla et voi tehdä uutta kukkaa. Tämä terälehti tulee liittää edellisen kukan perustaan kiinteällä silmukalla. Tämä on kuinka lopetat kerroksen.

Jatka seuraavalla kerroksella.

 1. Aloittaaksesi, tee uusi terälehti ensimmäiseen kukkaan samalla lailla, mitä teit edellisellä kerroksella…

 1. Kun olet tehnyt ensimmäisen kukan, jatka virkkaamista kerroksen loppuun asti.

Tällä kerroksella sinulla ei tule olemaan vapaata terälehteä. Toista näitä kahta viimeistä vaihetta, kunnes olet saavuttanut halutun pituuden.

 

Muista, että tämän tekniikan salaisuus on se, ettet tee lenkeistä liian tiukkoja. Löysien lenkkien avulla saat langan vedettyä niin, että koukku ei jää työhön jumiin kun suljet kukkia tai niiden terälehtiä  🙂

Nyt huomasit kuinka helppo tämä tekniikka on. Emme malta odottaa, että näemme mihin töihin sinä keksit täyttää kyseistä tekniikkaa. Toivomme, että jaat kuvia töistäsi sosiaalisessa mediassa, käyttäen häshtägiä  #weareknitters.

You May Also Like

Kuinka virkata 3 pylvästä yhteen

Yksi virkkaamisen uskomaton puoli on se, että kun osaamme virkkauksen perusteet, voimme yhdistellä eri tekniikoita luodaksemme erilaista tekstuuria ja kuvioita töihin… Yksi käytetyimmistä tekniikoista, jonka avulla luodaan uskomatonta kuviota on…
View Post

Kuinka virkata kukallinen reunus

    Virkkaamalla on helppoa luoda eri tyylisiä reunoja, joiden avulla työlle saa annettua täysin uuden ja uniikin ilmeen. Tässä postauksessa, opetamme kuinka voit virkata kukallisia reunoja huiveihin, liinoihin tai…
View Post

Kuinka virkata ympyrässä

    Oletko nähnyt suosittuja isoäidinneliöitä ja rakastunut niiden väreihin ja muotoon. Entäs kesäisiä puuvillasta tehtyjä käsilaukkuja, jotka kulkevat koko kesän mukana, rannoilta metsiin. Tai kuinkas olisi ihastuttavat baskerit ja…
View Post

Virkattujen kappaleiden liittäminen

Kappaleiden liittäminen yhteen aiheuttaa pientä paniikkia toisinaan, etenkin jos kyse on virkatuista kappaleista. Meitä vaivaa aina se, että jos saumasta ei tulekaan huomaamatonta tai se ei sovi työhön. Tänään näytämme…
View Post