Kuinka virkata 2 x 2 joustinneuletta

2 x 2 joustinneule, joka on perusta kaikille joustinneuleille (1×1, 3×3, 4×4, jne.) on yksi virkkaamisen perusteista. Yksi sen ominaisuuksista on, että se on täysin kaksipuolinen ja sitä käytetään yleensä vaatteiden helmoissa, pipoissa, hupuissa, laukuissa, jne. Nyt näytämme sinulle, kuinka käyttää tätä silmukkaa kesäisissä töissäsi. Kuvittele miltä se näyttäisi virkatuissa topeissa tai rantalaukussa?

 

Tässä esimerkissä käytimme koon 8 (5mm) virkkuukoukkua ja meidän Pima puuvillaa.

Tehdäksesi tämän silmukan, sinun tulee osata seuraavat tekniikat:

  1. Ketjusilmukka
  2. Pylväs

Tämä silmukka virkataan yhdistämällä pylväs kohovirkkausta takaa ja edestä. Tämän tyylisessä silmukassa, emme aseta virkkuukoukkua edellisen rivin yläosaan, vaan edellisen rivin koho pylvääseen, kuvan osoittamalla tavalla:

 

Pylväs kohovirkkaus edestä: sinun tulee asettaa virkkuukoukku työn etupuolelta työn takapuolelle, ensimmäisen kohopylvään vierestä ja tuoda koukku takaisin työn etupuolelle koho pylvään toiselta puolelta. Tee langankierto uudelleen ja vedä langat kuin olisit neulomassa tavallista pylvästä.

Pylväs kohovirkkaus takaa: sinun tulee asettaa virkkuukoukku työn takapuolelta työn etupuolelle, ensimmäisen kohopylvään vierestä ja tuoda koukku takaisin työn takapuolelle koho pylvään toiselta puolelta. Tee langankierto uudelleen ja vedä langat kuin olisit neulomassa tavallista pylvästä.

Seuraavaksi näemme kuinka virkata 2 x 2 joustinneuletta yhdistäen edellä mainitut silmukka tekniikat:

Krs 1: virkkaa kaikki silmukat pylväs silmukalla.

Krs 2: aloitamme vuorottelemalla pylväs kohovirkkausta edesta ja takaa seuraavasti: 2 pylväs kohovirkkausta edestä + 2 pylväs kohovirkkausta takaa. Muista, että sinun pohja silmukkaketju täytyy olla kerrannainen 4:llä. Jos haluat virkata leveämpää tai kapeampaa joustinneuletta (1×1, 3×3, 4×4, 5×5, jne.), sinun pohja silmukkaketjun täytyy olla kerrannainen 2:lla, 6:lla, 8:lla, 10:ll… ja niin edelleen. Kerroksen lopussa, sinun tulee virkata 3 ketjusilmukkaa aloittaaksesi uuden kerroksen.

Krs 3: aloita virkkaaminen päinvastaisesta silmukasta, kuin aloitit edellisen kerroksen. Jos lopetit edellisen kerroksen 2:een pylväs kohovirkkaukseen edestä, aloita uusi kerros 2:lla pylväs kohovirkkauksella takaa. Muistathan virkata 3 ketjusilmukkaa kerroksen lopussa, aloittaaksesi uuden kerroksen.

Toista kerroksia 2 ja 3, kunnes olet saavuttanut halutun pituuden.

Kuten varmaan jo huomasit, tämä on erittäin helppo silmukka oppia. Työn leveyttä ja ilmettä on helppo muuttaa riippuen siitä, kuinka yhdistelet pylväs kohovirkkausta edestä ja pylväs kohovirkkausta takaa.

Kuten aina, kannustamme sinua jakamaan kuvia töistäsi Instagramissa, käyttäen hashtägiä #weareknitters. Emme malta odottaa näkevämme mihin sinä päätät käyttää joustinneuletta.