Kuinka tehdä virkattua kukkapitsiä

Total
0
Shares

 

 

 

Vaikka tämän kukkapitsin tekeminen saattaa näyttää hankalalta, todellisuudessa se on hyvin helppoa. Kuviolla saamme luotua kontrastia, joka tekee töistämme vielä kauniimpia.

 

Käytimme esimerkissämme Pima puuvillaa vaaleanpunaista väriä ja 5mm koukkua. Tarvitset seuraavia silmukoita: ketjusilmukka (o), kiinteä silmukka (x) ja pylväs (T). Jos et ole varma, miten nämä silmukat tehdään,  We Are Knittersin nettisivuilta löydät ohjeet niihin.

 

 

Tehdäksesi tämän kuvion, pitää sinun tehdä 16 jaollinen määrä silmukoita +25. Esimerkissämme on 49 silmukkaa, joten näet selvästi kuvion.

 

Tee 49 + 3 ketjusilmukkaa WAK virkkuukoukullasi. Tee kerrosta 1 seuraavasti, kunnes pitsi on haluamasi pituinen:

 

 

Krs 1: Tee koukusta laskettuna neljänteen silmukkaan 2 pylvästä ja hyppää 2 silmukan yli. *Tee 1 kiinteä silmukka, 1 ketjusilmukka, hyppää 1 silmukan yli, tee 1 kiinteä silmukka, hyppää 2 silmukan yli, tee 5 pylvään viuhka (tämä tarkoittaa, että tee 5 pylvästä samaan silmukkaan) ja hyppää 2 silmukan yli*. Toista * – * kunnes jäljellä on 6 silmukkaa. Tee 1 kiinteä silmukkaa, 1 ketjusilmukka, hyppää 1 silmukan yli, 1 kiinteä silmukkaa, tee 3 pylvään viuhka (tämä tarkoittaa, että tee 3 pylvästä samaan silmukkaan).

 

 

Krs 2: tee 3 ketjusilmukkaa. *Tee 4 pylvästä, 3 ketjusilmukkaa, 1 pylväs, 3 ketjusilmukkaa, hyppää 3 silmukan yli 5 pylvästä*. Toista * – * kunnes jäljellä on 1 silmukka, tee siihen 1 pylväs.

 

 

Krs 3: tee 1 ketjusilmukka, 2 kiinteää silmukkaa. *Tee 5 ketjusilmukkaa, hyppää 5 silmukan yli, 1 kiinteä silmukka, 1 ketjusilmukka, hyppää 1 silmukan yli, 1 kiinteä silmukka*. Toista * – * kunnes jäljellä on 7 silmukkaa, tee 5 ketjusilmukkaa, hyppää 5 silmukan yli, tee 2 kiinteää silmukkaa.

 

 

Krs 4: toista kerros 2.

 

 

Ensimmäinen kerros kukkia on valmis! Aloita seuraava kerros vaihtaen kukkasia, mutta helpolla tavalla, koska toistamme viimeisiä rivejä eri variaatioilla.

 

Krs 5: toista kerros 1.

 

 

Krs 6: tee 3 ketjusilmukkaa. *Tee 3 ketjusilmukkaa, hyppää 3 silmukan yli, tee 9 pylvästä, tee 3 ketjusilmukkaa, hyppää 3 silmukan yli, tee 1 pylväs*. Toista * – * kunnes jäljellä on 5 silmukka, tee 3 ketjusilmukkaa, tee 2 pylvästä.

 

 

Krs 7: toista kerros 3.

 

 

Krs 8: toista kerros 6.

 

 

Toista kerroksia 1- 8 kunnes pitsi on haluamasi pituinen.

 

Voit tehdä niin monta kukkaa kuin haluat ja työstäsi tulee paljon mielenkiintoisempi! Jos käytät näitä kukkia töissäsi, muista käyttää instagrammissa hashtagia #weareknitters  😉

You May Also Like

Kuinka virkata 3 pylvästä yhteen

Yksi virkkaamisen uskomaton puoli on se, että kun osaamme virkkauksen perusteet, voimme yhdistellä eri tekniikoita luodaksemme erilaista tekstuuria ja kuvioita töihin… Yksi käytetyimmistä tekniikoista, jonka avulla luodaan uskomatonta kuviota on…
View Post

Kuinka virkata ympyrässä

    Oletko nähnyt suosittuja isoäidinneliöitä ja rakastunut niiden väreihin ja muotoon. Entäs kesäisiä puuvillasta tehtyjä käsilaukkuja, jotka kulkevat koko kesän mukana, rannoilta metsiin. Tai kuinkas olisi ihastuttavat baskerit ja…
View Post

Virkattujen kappaleiden liittäminen

Kappaleiden liittäminen yhteen aiheuttaa pientä paniikkia toisinaan, etenkin jos kyse on virkatuista kappaleista. Meitä vaivaa aina se, että jos saumasta ei tulekaan huomaamatonta tai se ei sovi työhön. Tänään näytämme…
View Post