Kuinka muotoilla työ??

Total
0
Shares

Hei neulojat!

Opi kuinka muotoilla WAK työsi. Muotoilu on helppoa ja lopputulos lopullista.

Neulotun työn muotoileminen tarkoittaa sen venyttämistä täydelliseen muotoon ja silmukoiden ja kerroksien kireyksien ja epätasaisuuksien tasoittamista.  Näin työstä tulee tasainen. Tämän lisäksi, työn reunat eivät kääntyile tai kiristä ja kuosit näyttävät entistäkin upeammilta.

Se on melko pitkä prosessi ja joskus hyvin monimutkainen myös, mutta se on sen arvoista!

Voit muotoilla työsi kappaleita ennen kun olet ommellut kappaleet yhteen tai sen jälkeen. Jos teet sen ennen, sinun on helpompi ommella kappaleet yhteen. Ompeleminen tapahtuu tällöin tasaisella pinnalla ja sinulla on parempi käsitys työn lopullisesta koosta.

Tarvitset mittanauhan, nuppineuloja, astian johon työsi mahtuu, pyyhkeitä, sekä tyynyn.

On olemassa useita eri muotoilutekniikoita. Suosittelemme, että katsot lankasi pesuohjeet, koska jokainen luonnonkuitu vaatii erilaista huolenpitoa. Mutta olemme varmoja, että löydät parhaan muotoilutekniikan käyttämällesi langalle.

Valitse suosikki lankasi suuresta valikoimastamme – villaa tai puuvillaa…ja eikun neulomaan!

Märkä muotoilu:

  1. Upota työ lämpimään veteen noin 15 minuutin ajaksi. Voit halutessasi lisätä joukkoon hieman huuhteluainetta, jotta työstä tulee pehmeämpi. Huuhtele työ kylmällä vedellä.
  2. Kuivaa työ pyyhkeillä.
  3. Venytä työ tyynyn päälle, kunnes olet saanut sen ohjeessa haluttuun muotoon ja kokoon. Käytä nuppineuloja ja mittanauhaa apuna.
  4. Anna työn kuivua.

*Märkä muotoilua käytetään synteettisille ja joillekkin luonnonmateriaaleille, mutta emme suosittele tätä tekniikkaa villan muotoilluun, sillä villa saattaa huovuttua.

Suositellaan valmiiden töiden muotoiluun.

Höyrytys muotoilu:

  1. Kostuta työ kevyesti, mutta älä upota sitä veteen.
  2. Venytä työ tyynyn päälle ja kiinnitä se nuppineuloilla kaavassa ilmoitettuun muotoon. Peitä työ kostealla pyyhkeellä.
  3. Vie silitysrauta noin 3cm päähän työstä ja laita silitysraudan höyrytys ominaisuus päälle. Sinun ei tarvitse silittää työtä, vaan ainoastaan kevyesti painella sitä silitysraudalla. Ole varovainen, sillä työskentelet kuuman höyryn kanssa! Luonnonkuitu ‘rentoutuu’ kuumassa, jonka takia saat työn muotoiltua haluttuun muotoon.

*Steam blocking is recommended for cotton, because you can easily deform it with water. It’s also recommended for blocking the pieces of a garment before joining, because will be flat and easier to join.

 

Suihkutus muotoilu:

  1. Venytä työtä haluttuun muotoon samalla kuin suihkutat lämmintä vettä siihen ja kiinnitä se nuppineuloilla haluttuun muotoon.
  2. Anna kuivua

* Suihkutus muotoilua suositellaan kevyisiin töihin, jotka eivät ime paljoa vettä.

 

On parempi, että harjoittelet näitä tekniikoita ennen kuin käytät niitä valmiissa töissäsi.

Ota kuvia muotoilu vaiheista ja jaa vinkkejäsi muille neulojille Instagramissa käyttäen hashtägiä #weareknitters.

 

You May Also Like

Ompele hihat

Nosta kätesi pystyyn, jos mielestäsi on yhtä tuskaa, kun olet saanut neulottua lempi villapaitasi ja lopuksi pitää yhdistää osia ja neuloa muutama sauma, etkä saa vain heti pukea paitaa päällesi.…
View Post

Kuinka muokata kaavaa

Hei neulojat! Tänään opit kuinka voit muokata kaavaa mallitilkusta ja käyttämäsi langan paksuudesta riippuen. Löydät nettisivuiltamme suuren valikoiman lankoja. Valitse lempi lankasi ja seuraa näitä yksinkertaisia vaiheita, joiden avulla voit muokata…
View Post