Mitkä ovat neulomisen terveyshyödyt?

Total
0
Shares

Mitkä ovat neulomisen terveyshyödyt?

Neulominen on in! Tämän ovat todistaneet jo useat julkisuuden henkilöt, kuten Sarah Jessica Parker, Ryan Gosling, Russell Crowe, sekä Krysten Ritter, jotka ovat vakuuttaneet olevansa lojaaleja neulojia.

United Nations Sustainable Development Solutions Network ilmoitti, että maailman onnellisimpiin maihin kuuluu Norja, Tanska, sekä Islanti.

Mitä näillä kolmella maalla on yhteistä? Ne ovat kaikki uskomattomien neulojien maita! Miehet kuin myös naiset opettelevat pienestä pitäen neulomaan itselleen villavaatteita.

Ainutlaatuisten tuotteiden, kuten meidän pakkausvalikoima osoittaa, neulomisen harrastamisella voi olla parantavia vaikutuksia terveydelle.

Useat tieteelliset tutkimukset ovat osoittaneet, että neulomisella voi tosiaan olla positiivinen vaikutus terveyteen:

1) Neulominen virkistää muistia. Aina kun teemme jotain mistä pidämme, vapauttaa aivomme dopamiinia elimistöön — tämä on uskomaton parannuskeino muistiongelmille. Koska neulominen on se, mistä pidämme eniten, virkistämme muistiamme rakkaan harrastuksemme parissa.

2) Neulominen vähentää stressitasoja. Claremontin yliopiston psykologi Mihály Csíkszentmihályi tunnetaan hänen onnellisuutta ja luovuutta käsittelevistä tutkimuksista. Hän sanoo “kun annamme aktiviteetin viedä meidät mukanaan, unohdamme kaiken muun ympärillämme”. Tämä irrottaa meidät jokapäiväisestä arjesta. Kun neulomme, keskitymme täysin neuleeseen, jota teemme. Tämä auttaa meitä rentoutumaan ja vähentää stressiä.

3) Neulonta vähentää hyperaktiivisuutta. Jotkut tutkimukset osoittavat, että neulominen auttaa ihmisiä, jotka kärsivät hyperaktiivisuudesta. Neulontapuikot ja langat ovat loistava keino purkaa yliaktiivisuutta ja keskittyä vain ja ainoastaan yhteen asiaan.

Itse asiassa, neulonta on yksi käytetyimmistä terapiamuodoista ADHD (Attention Deficit Hyperactivity Disorder) lapsille. Neulominen auttaa heitä keskittymään heidän omiin liikkeisiin, sekä siihen kuinka niitä kontrolloidaan.

Suosittelemme, että luet artikkelin jossa puhumme siitä, kuinka neulominen voi vaikuttaa positiivisesti lasten jokapäiväiseen elämään.

4) Neulominen lisää onnellisuutta. Tuore British Journal of Occupational Therapyn tekemä tutkimus, johon osallistui 3,500 ihmistä osoitti, että 81% ihmisistä kokivat olevansa onnellisempia neulomisen jälkeen. Tämän lisäksi 50% osallistujista ilmoitti kokevansa suurta onnellisuuden tunnetta neuloessaan. On siis todistettu, että neulojat ovat onnellisempia!

5) Neulominen kohottaa itsetuntoa. Tässä aktiviteetissa pääset ratkaisemaan pieniä haasteita. Aloitat helpoista ja yksinkertaisista projekteista ja pikkuhiljaa siirryt vaativimpiin vaatekappaleisiin. Oman kehityksen myötä saavutat paremman itsetunnon, joka tulee vaikuttamaan jokapäiväiseen elämääsi ja päätöksentekoon.

6)  Neulominen myös auttaa madaltamaan sydämenlyönti tahtia, koska se rentouttaa ja rauhoittaa mielen, sekä vaatii kaiken keskittymisen. Se saattaa vaikuttaa hyvin mekaaniselta prosessilta, mutta lupaamme sinulle, että myös kaikkein kokeneimmat neulojat joutuvat keskittymään töihinsä.

 

Yleisesti, neulominen on paljon enemmän kuin vain harrastus. Se on vaihtoehtoinen tapa pitää huolta kehosta ja mielestä. Kuten huomasimme, neulomisella on paljon terveysvaikutteita.

 

Jos jos isoäitimme irtautuivat arjesta, miksi emme tekisi samaa? Liity #weareknitters yhteisöömme! Huomaat kuinka elämäsi, sekä vaatekaappisi sisällön laatu paranee.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Mixed Yarn

One of the main characteristics of the We Are Knitters team is its unstoppable search of sustainable balance and the protection of the environment; because if we’ve come so far……
View Post