Kuinka neulominen vaikuttaa lapsiin

Total
0
Shares

Tänään esittelemme useita arvoja ja hyötyjä, joita neulomisen harrastamisesta kotona voi olla perheen pienimmille. Neulominen on aktiviteetti, joka kehittää useita kognitiivisia-, sekä fyysisiä taitoja. Se parantaa keskittymistä ja auttaa lapsia saavuttamaan tavoitteita. Mikä parasta, tämä on hauskaa!

We Are Knitters järjesti lasten Neulonta Juhlat yhdessä liliinthemoon kanssa. Leukamme loksahtivat auki huomatessamme, kuinka nopeasti ja helposti lapset sisäistivät tietoa, samalla kun he pitivät hauskaa tekemällä neulomisesta pelin . Meillä oli uskomattoman hauskaa lasten kanssa ja olemme varmoja siitä, että sinullakin tulee hauskaa neuloessa kotona lasten kanssa! Oletko valmis?

 

Onko se hyväksi heidän älylliselle kehitykselle?

Alusta lähtien, lapset eivät ajattele neulomista haasteena vaan pelinä tai leikkinä. He eivät ole valmiita ainoastaan oppimaan uutta, mutta samalla pitämään hauskaa tämän aktiviteetin parissa. Toisin sanoen, mieliala ja ilmapiiri on välttämätöntä sosiaalisten taitojen edistämiseen ja uusien kaverisuhteiden kehittämiseen.

Neuloessa lapset harjoittelevat motorisiataitojaan, sekä oppivat käsittelemään suuren määrän sanatonta tietoa, lankojen tekstuurista niiden väreihin ja aina tuoksuihin asti, puikkojen käsittelyä, sekä työn kireyden vaikutusta työn lopputulokseen. Kaikki tämä tieto “pakottaa” heidät keskittymään ja/tai oppimaan keskittymisen taitoja. Ennen kuin huomaatkaan, tämä aktiviteetti vähentää heidän stressiä ja levottomuutta, antaen heille rauhan ja hyvinvoinnin tunteen. Sen jälkeen kun neulomisesta on tullut tapa, lapset alkavat odottamaan sitä ja lähitulevaisuudessa siitä muodostuu vakituinen harrastus.

Tämän lisäksi, neulominen parantaa huomattavasti lasten matemaattisia taitoja. Neulominen, kuten myös virkkaaminen kehittää lasten taitoja mittaamisessa, numeroiden lisäämisessä ja vähentämisessä, kertomisessa, jne.

Kuinka se voi kehittää persoonallisuutta?

Neulova lapsi on onnellinen lapsi, ja nyt kerromme sinulle mistä tämä johtuu. Voimme lisätä lasten luovuutta hyvin yksinkertaisella tavalla. Tämä on erittäin helppoa ja siihen vaaditaan ainoastaan se, että lapsi voi osallistua projektin tekemisen jokaiseen vaiheeseen – valitessa lankaa, silmukkaa, väriä, sekä neulottavan ohjeen. Sinun täytyy antaa heille ainoastaan ohjeen, joita he voivat seurata. He tulevat varmasti yllättämään sinut taidoillaan.

Neulonta opettaa lapsille hauskalla tavalla arvoja, joita he voivat käyttää myöhemmin elämässä. Näihin arvoihin kuuluu muun muassa sisua, omistautumista, sekä kärsivällisyyttä. Lapset oppivat asettamaan itselleen tavoitteita ja saavuttamaan niitä, samalla kuin he nostavat itsetuntoaan neulomalla itse itselleen vaatteita.

Kuinka psykomotoriikka kehittyy?

Kun puhumme psykomotoriikasta neuloessa, viittaamme hienomotorisiin taitoihin. Tämän kaltainen psykomotoriikka on olennainen osa jokapäiväisiä askareita – käytämme sitä muun muassa syödessä, pukeutumisessa ja kävellessä.

Neulonta on aktiviteetti, jossa vaaditaan tarkkuutta ja korkean tason käsi-silmä koordinaatiokykyä.

Lapsesta pitäen, tämän tapainen aktiviteetti parantaa koordinaatio kykyämme näkemämme ja tekemämme asian välillä. Tässä aktiviteetissa työskentelee myös aivot, jotka ovat vastuussa kaiken tiedot ja toiminnan koordinoinnista.

Muista, että rakastamme nähdä tekemiäsi töitä ja kuulla kokemuksistasi. Ethän unohda tägätä meitä sosiaalisessa mediassa käyttäen hashtagia #weareknitters. Emme malta odottaa!

 

Neulomisen opettaminen lapsille parantaa heidän psykomotorisia ja matemaattisia taitoja. Tämän lisäksi se kehittää lasten sosiaalisia taitoja ja vähentää stressiä. Neulova lapsi on onnellinen lapsi.

 

You May Also Like

Mixed Yarn

One of the main characteristics of the We Are Knitters team is its unstoppable search of sustainable balance and the protection of the environment; because if we’ve come so far……
View Post