Hook Nook: Inspiraatio

Total
0
Shares

Kuka sinä olet, Jessica aka Hook Nook?

Jopas, siinäpäs vasta avoin kysymys! Katsotaanpa, olen kahden lapsen äiti ja aivan mahtavan tatuointiartistin vaimo. Rakastan kahvia, punaviiniä, kuppikakkuja, koko päivän kotona pyjamassa hengailua, KAIKILLA langoilla leikkimistä ja shoppailua. Pidän todella, todella, TODELLA paljon vaatteista. Ehkä juuri siksi rakastan vaatteiden tekemistä niin paljon! Olen nauttinut käsitöistä koko elämäni, mutta opin virkkaamaan vasta 2011, kun saimme ensimmäisen lapsemme. YouTube-videoiden kautta opettelu saattoi ottaa aikansa, mutta minä rakastin sitä! Tänään, seitsemän vuotta myöhemmin, olen onnellinen siitä, että jatkoin itseni haastamista. Tämä taito on kirjaimellisesti muuttanut elämäni!

 

Mikä motivoi sinua luomaan The Hook Nookin?

Samalla kun opettelin virkkaamaan, julkaisin Facebookissa valokuvia projekteistani kavereille ja perheelleni. Sitten, kun taitoni kehittyivät, aloin saada tilauksia, että tekisin virkkuutöitä myös muille. Kun tilauksia alkoi tulla tasaiseen tahtiin, päätin perustaa ”oikean” yrityksen pysyäkseni ammattimaisempana ja järjestelmällisempänä. Kun Facebook-sivuni perustamisesta oli kulunut muutama kuukausi, päätin avata Etsy-kaupan tuotteideni myymiseen. Rakastin sitä, että pystyin jakamaan tuotoksiani muiden kanssa ja tuntemaan työni arvokkaaksi! Myytyäni pari vuotta valmiita tuotoksia, päätin kokeilla taitojani mallien tekemisessä ja TODELLA rakastin sitä. Itse en koskaan juuri seurannut kaavoja, ellei minun ollut pakko. Tykkään improvisoida ja tehdä päätöksiä sitä mukaa, kun etenen – joskus jopa muuttaen designia kesken mallin. Haluan muokata jokaista projektin yksityiskohtaa niin, että lopputuloksena on todella ainutlaatuinen tuotos, joka kuvastaa minua. Tammikuussa 2016 päätin lopettaa valmiiden tuotteiden myymisen ja keskittyä pelkästään mallien suunnitteluun. Oli mahtavaa pystyä tekemään jokaisen tuotoksen vain kerran (tai miten monta kertaa täydellisen mallin kehittäminen vaatikaan), koska se vapautti aikaani uusien tuotteiden tekemiseen.

 

Mistä intohimosi virkkaamiseen kumpuaa?

No, tämä on aika tunteellinen aihe minulle. Nuorempana kävin läpi monta synkkää ja vaikeaa hetkeä. Minulle ei ollut tavallista tuntea oloani kannustetuksi, arvokkaasti ja ylpeäksi. Kun huomasin opetteluni aikana ymmärtäväni virkkaamista enemmän ja enemmän, se oli todella voimaannuttava tunne. Minulle tuli tunne siitä, että ”minä voin tehdä ihan mitä vain, kunhan keskityn siihen. Minä OSAAN tehdä asioita.” Se, että pystyin tekemään projekteja loppuun asti, jakamaan ne muiden kanssa, tulla nähdyksi ihmisenä, jolla on arvoa ja taitoa… Nämä asiat todella innostivat minua. Ja lopulta aloin myös uskomaan itseeni. Mitä enemmän harjoittelin, mitä kovemmin tein töitä ja haastoin itseäni huomasin, että taitojeni lisäksi myös itsetuntoni kasvoi. Kun on koko elämänsä pohjannut omanarvontuntonsa muiden mielipiteisiin, olikin NIIN mahtavaa oikeasti uskoa itseeni. Pikakelauksena tähän päivään, olen onnistunut muuttamaan tämän vaatimattoman alkuni kansainvälisesti tunnetuksi brändiksi. Kaikki johtuu siitä, että päätin työskennellä kovasti ja tehdä sitä, mikä tekee minut onnelliseksi ja ylpeäksi itsestäni. En koskaan antanut periksi vaikeina aikoina. Minä olen intohimoinen virkkaaja siitä syystä, että se oli yksi ainoista tekijöistä, joka auttoi minut pois pimeydestä ja kohti elämää, jossa voin katsoa itseäni peilistä tietäen, että minä olen riittävä. Mikä mahtava lahja se onkaan.

Miksi päätit tehdä yhteistyötä WAK:in kanssa?

…kuka EI haluaisi tehdä yhteistyötä WAK:in kanssa?! Ha! Tämä mahdollisuus yhteistyöhön näin mahtavan yrityksen kanssa, jonka kanssa olen innolla luonut suhdetta viimeisen parin vuoden ajan, on varmaankin yksi ylpeimmistä hetkistäni. Minulle on unelmien täyttymys tehdä töitä WAK:in kaltaisen brändin kanssa luoden pakkauskokelmaa. WAK:in langat ovat yksiä kaikkien aikojen suosikeistani, joten olin todella innoissani mahdollisuudesta yhteistyöhön ja luomaan hauskoja ja trendikkäitä malleja puuvillasta! Tämä tilaisuus tulee olemaan aina todella erityinen minulle. On MIELETÖNTÄ avata virkkaamisen maailmaa näin suurella tavalla, jotta se nähtäisiin muunakin kuin vain ”mummojen käsityönä”. Niin kaunista ja tunnettua kuin virkkaaminen onkin kaikille, on sillä edelleen hyvin ”perinteinen” stigma. Mahdollisuus muuttaa tätä käsitystä näin mahtavasta käsityöstä on erittäin ilahduttavaa.

 

Mistä sait inspiraatiota malleihisi?

Tämä kokoelman inspiraationa oli halu luoda asioita, jotka sopivat hyvin Luoteis-Yhdysvaltojen kevääseen. Meillä on täällä kolea, mutta kaunis ilma ja joskus muutama lämmin päivä siunautuu sinne tänne. Minulle oli tärkeää pystyä luomaan naisellisia, mutta särmikkäitä malleja käyttäen erilaisia tekstuureja ja yksityiskohtia. Rakastin kokeilla erilaisia silmukoita, kuoseja ja muotoja. The Pima Cotton -lanka laskeutuu kauniisti ja helpotti nättien vaatteiden tekemistä! Minulla saattoi olla aluksi jokin toisenlainen idea, mutta jälleen improvisointi on minulle yleistä ja se todella auttaa pääsemään mahtaviin lopputuloksiin!

 

Mikä rooli sosiaalisella medialla on brändillesi? Onko sinulla mielestäsi laajasti sitoutunut virkkaajayhteisö?

Ensinnäkin, minulla ei edes olisi uraa ilman sosiaalista mediaa. Instagramilla on ollut VALTAVA rooli brändini kasvamisessa ja se on tarjonnut tavan olla yhteydessä brändeihin, virkkaajiin ja muihin mahdollisuuksiin. Sosiaalinen media on ollut yksi isoimmista rakennuspalikoista brändini ja yritykseni kasvattamisessa. Minua ympäröivä yhteisö on aivan uskomaton. En ole koskaan tuntenut oloani niin tuetuksi, kannustetuksi ja motivoituneeksi. Olen lähiaikoina luonut uuden blogialustan yhteistyössä muiden kanssa, jossa jaetaan tekijöiden tarinoita, malleja, inspiraatioita, viisauksia jne. Tämän tekemällä olen nähnyt vieläkin enemmän taitoa, sitoutumista ja tukea. Ihmiset haluavat kokea olevansa osa jotakin, he haluavat tuntea kuuluvansa johonkin. Me kaikki haluamme. Kun en ollut itse tuntenut tätä niin kuin viime vuosien aikana, haluan auttaa myös muita löytämään sen tunteen. Jos voin auttaa muita tuntemaan näin pelkästään jakamalla heidän töitään yhteisöllemme, on sillä ollut mielettömät seuraamukset. Osallistuminen ei välttämättä ole vain tyypillisiä ”tykkäyksiä”, ”kommentteja” ja ”seuraajia” (vaikka toki niitäkin on edelleen), vaan nyt näen enemmän osallistumista minua ympäröivien ihmisten välisissä suhteissa. On ihanaa voida yhdistää toisiinsa ihmisiä, jotka eivät muuten olisi koskaan tavanneet ja nähdä heidän välisiään yhteistyöprojekteja, kumppanuuksia ja unelmien toteutumista. Sosiaalisella medialla voi olla positiivinen vaikutus kaikkiin osapuoliin, kun valitset jakaa rakkautta ja läpinäkyvyyttä. Olen enemmän kuin kiitollinen kaikista yhteisön jäsenistä!

You May Also Like

Mixed Yarn

One of the main characteristics of the We Are Knitters team is its unstoppable search of sustainable balance and the protection of the environment; because if we’ve come so far……
View Post